Mehuasemasta kuohujuomien valmistajaksi


 

KontioMehu aloitti toimintansa Kontiolahdella vuonna 1980 nimellä Kontiolahden Mehuasema. Sen perustivat vanhempani Pauli ja Marja Kiiskinen. He käynnistivät mustaherukan laajamittaisen viljelyn ja toimittivat vuosittaisen marjasadon suoraan sopimusostajille. Hyvin hoidettujen ja korkealaatuisten herukkaviljelmien lisäksi toimintaa kehitettiin vuonna 1984 rakentamalla mehupuristamo, jossa marjoista ja juureksista ryhdyttiin valmistamaan aidon ja maukkaan makuisia mehuja tilaajien toiveiden mukaan. Myöhemmin mehutuotteiden kysyntä ulottui jo suurkeittiöihin ja vähittäiskauppoihin.

Kontiolahden Mehuasema on vuosi toisensa jälkeen kehittänyt marjojen jatkojalostusta. Vuonna 1990 Pauli ja Marja saivat valtakunnallisen ”Vuoden maaseutuyrittäjä”-kunniapalkinnon. Se annettiin tunnustuksena ennakkoluulottomasta asenteesta kehittää puhtaita kotimaisia marjoja korkealaatuisiksi ja monikäyttöisiksi jatkojalostustuotteiksi.

Ylpeänä vanhempieni saavutuksista otin vastaan marjaviljelmät, jalostamon ja vastuun yrityksen liiketoiminnasta vuonna 2004. Marjojen jalostaminen innovatiivisiksi, kuluttaja- ja asiakaslähtöisiksi tuotteiksi on sydänasia, jota toteutan tänä päivänä yhdessä oman perheeni kanssa. Yrityksemme vahvuuksia ovat aina olleet iloinen, asiakaslähtöinen palvelu sekä aidoista marjoista jatkojalostetut laadukkaat mehutuotteet.

Pasi Kiiskinen, yrittäjä, KontioMehu